Kolayyolculuk loading
Lütfen bekleyiniz
En Ucuz Uçak Biletini Buldunuz

Alanya Uçak Bileti ve Seyahat Rehberi

alanya-ucak-bileti

Alanya, Kuzeyinde Toros Dağları Güneyinde Akdeniz’in bulunduğu küçük bir yarımada üzerinde kurulmuş Antalya iline bağlı bir turizm ilçesidir. Şehir merkezine uzaklığı 132 kilometredir. Antik çağda Pamfilya ve Klikya arasındaki çizgide yer aldığı için bazen Pamfilya bazen de Klikya olarak anılmıştır.

Alanya’nın ilk kez ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu henüz bilinmemektedir. Kentin bilinen en eski adı Korakesium dur. Bizans döneminde ise Kalanoros ismi verilmiştir. 13, YY da Anadolu Selçuklu Hükümdarlarından 1, Allaaddin Keykubat’ın (1200-1237) kaleyi alması ile şehrin ismini Alaiye olarak değiştirmiştir. 1935 yılında Kenti ziyaret eden Atatürk ise Alanya adını vermiştir.

1243’deki Moğol saldırıları 1277’de Mısır Memlüklerinin Anadolu’ya girmeleri Selçukluları yıpratmış, 1300 yılında Selçuklu Devleti parçalanmış ve bölge Karamanoğulları tarafından beşbin altın karşılığında Memlük Sultanına satılmış daha sonra 1471 yılında Fatih Sultan Mehmet zamanında Osmanlı Devleti sınırları içerisine alınmıştır.

Alanya, Tarsus ile birlikte 1571 yılında Kıbrıs eyaletine bağlanmış,1864 yılında ise, Konya vilayetinin sancağı olmuştur. 1868 yılında Antalya’ya bağlanmış, 1871 yılında bu ilin ilçesi olmuştur.

Alanya’ya Ne Zaman Gitmeli? 

Alanya’da tipik bir Akdeniz iklimi görülmektedir. Akdeniz havzası kışın çok fazla yağış getirir, yazları ise kışa oranla daha uzun, sıcak ve yağışsız geçer. Pek sık olmasa da kıyıya yakın bölgelerde yıl içerisinde sağanak görülür. Toros Dağları'nın denize yakın olması sabahları sise neden olur ve çoğu sabah gökkuşağı oluşur.

Alanya’ya gitmek için en uygun mevsim bahar aylarının sonu olan Mayıs ve sonbahar aylarının başı olan Eylül ayları arasında bu şehri ziyaret edebilirsiniz.

Alanya’ya Nasıl Gitmeli?

Alanya’ya gitmek için havayolu, demiryolu, otobüs veya kendi aracınız ile yapabileceğiniz birçok ulaşım alternatifi bulunmaktadır.

Alanya’ya gelmenin en kolay yolu hava yolu ile gelmektir. Alanya merkezine en yakın uluslararası hava alanı olan Antalya Havaalanı ile Alanya merkezi arası mesafe sadece 125 km'dir. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan her gün Türk Havayolları, Atlas Global ve Onur Air’in tarifeli seferleri bulunmaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Türk Hava Yolları’nın, Pegasus, Sun Express ve Bora Jetin direkt uçuşları olduğunu hatırlatmak isteriz.

Ayrıca İzmir’den Sun Express ve Pegasus’un Antalya’ya direkt uçuşlarından veya Onur Air, Atlas Global ve Türk Hava Yolları’nın İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı’ndan aktarmalı uçuşlarından birini tercih edebilirsiniz.

Ankara’dan Türk Hava Yolları ile Antalya’ya direkt uçuş gerçekleştirebileceğinizi de hatırlatmak isteriz.

Antalya havaalanından servisler, taksi ve özel kiraladığınız aracınız ile Alanya şehir Merkezine gidebilirsiniz. Havaların ısınması ile başlayan hareketliliği göz önünde bulundurursak, erken rezervasyonuz yapmanız hem ucuz bilet almanızı, hem rahat bir yolculuk yapmanızı sağlayacaktır.

Alanya’da Nerede Kalmalı?

Yalnızca doğal güzellikleri ile değil, tarihi yapıları ile de göz dolduran Alanya, Antalya'nın tatil için en çok tercih edilen tatil bölgelerinin başında geliyor olmasına bağlı olarak birçok konaklama alternatifleri göstermektedir. Kumsal bölgelerinde yoğunlaşan 5 ve 4 yıldızlı otellerin yanı sıra, her bütçeye uygun apart oteller ve pansiyonlarda bulunmaktadır.

Alanya’da Ne Yemeli-İçmeli?

Turistik bir ilçe olduğu için Alanya’da Türk ve Dünya mutfağından çok sayıda lezzetler bulabilirsiniz. Türk mutfağının önde gelen yiyeceklerinden Şiş Kebap çeşitleri, tatlı sus balığı ve diğer balık çeşitleri, Alanya ve Antalya yöresinde özgü Bergamut reçelleri,şepit,döğme aşı, bumbar, ilibada sarması, göleviz, taze ülübü yemeği, taze bakla yemeği, öksüz helvası,kırtaki,çigirdik  yerel lezzettir. Alanya’da ayrıca dört mevsim portakal da bulabilirsiniz.

Alanya’da Nereleri Gezmeli?

Alanya Kalesi:

Şehrin simgesi haline gelen Alanya Kalesi, 1221 yılında Selçuklu sultanı olan 1. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılmıştır. 83 adet kuleye ve 6.5 kilometrelik sur uzunluğuna sahip olan kalenin tepesine çıktığınızda harika bir manzara ile karşı karşıya kalmaya şimdiden hazır olun.

Kızıl Kule:

Sultan Alaaddin Keykubat tarafından yaptırılmış ve günümüze kadar dimdik ayakta kalabilmiş önemli miraslarımızdan bir diğeri olan kızıl kulenin en üst kısmına çıkıp 360 derece Alanya’yı seyre dalabilirsiniz.

Sapadere Kanyonu:

Eşsiz doğal güzelliği ile kartpostalları anımsatan manzarası ile Sapadere köyünde bulunan karstik oluşumlu bir kanyondur. Binlerce yıldır akan suların oluşturduğu kanyon Yerli ve yabancı turistlerin son dönemlerde ki ilgi odağı olmuştur.

Damlataş Mağarası:

1948 yılında vapur iskelesi yapılırken patlatılan mayın sonucu tesadüf eseri ortaya çıkan bir mağaradır. Damlataş Plajına çok yakın olan mağara muhteşem doğal oluşumu ile yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmektedir.

Dim Mağarası:

Damlataş Mağarasına göre daha büyük ve gösterişli olan Dim mağarası 410 metrelik uzunluğa sahiptir. Mağarada çok süslü sarkıtlar, sütunlar ve dikitler bulunmaktadır. Eski çağlarda barınak olarak kullanılan mağarada kendinizi gizemli bir labirentin içinde bulacaksınız.

Dim Çayı:

Alanya'nın doğusunda ve şehir merkezinden 6 km uzaklıkta ki Dim çayı, Torosların eteklerinde Dimala cami (Alakise) Köyünden doğup kuzeydoğu-güneybatı yönünde 60 km'lik bir kolla sularını Alanya'nın güneyinde Kestel ve Tosmur Beldeleri sınırından  Akdeniz'e dökülmektedir. .Havanın bunaltıcı sıcağında serinlemek isteyenler için farkı bir alternatif olacaktır.

Damlataş Plajı:

Tarihi yarımadanın batısında, Damlataş Mağarası'nın önündeki mavi bayraklı kıyının bir diğer adında kleopatra plajıdır. Efsaneye göre Mısır Kraliçesi Kleopatra Akdeniz'de çıktığı bir sefer sırasında Alanya'ya uğramış ve bu koyda denize girmiştir. Kleopatra Koyu'nun özelliği suyunun berraklığı, deniz ve plajın kum olmasıdır.  

İnce Kum Plajı:

Alanya'nın yaklaşık 25 km batısında; çamlık, doğal, ince kumlardan oluşan güzel bir plajdır. Halkın çadır kampı yapabileceği alan da mevcuttur. Yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki sahili ve ince kum tanecikleri ile meşhurdur.

Hamaksia Antik Kenti:

Alanya'nın 6 km. kuzey batısındaki Elikesik Köyü'nde, kent; antik Pamphylia Bölgesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Halk arasında Sinek kalesi olarak bilinmektedir. Antik Çağın meşhur coğrafyacısı Strabon kentten, gemi yapımında kullanılan kerestenin elde edildiği, özellikle sedir ağaçlarının bol olduğu bir yer olarak anlatmaktadır. Kentin Roma öncesi iskân edildiği sanılmakta ve Kalıntıların önemli bir bölümü Roma ve Bizans Dönemine ait olduğu belirtilmektedir.

Alanya’da Nerede Eğlenmeli?

Alanya Limanı çevresinde yer alan caddede çeşitli bar ve diskolar yer almaktadır. Her zevke hitap eden mekanlarda pop müzik, türkü bar, diskolar bulunmaktadır. Yaz aylarında birçok ünlü sanatçının verdiği plaj partileri ve konserler çok renkli ve eğlenceli zaman geçirmenizi sağlayacaktır.

Doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri, tarihi dokusu ile Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Fethiye’ye hiç vakit kaybetmeden uçak biletinizi almanızı öneririz.

Şimdiden rahat uçuşlar ve keyifli tatiller…

Kampanya ve avantajlardan önce sizin haberiniz olsun!